Anna M. Rifà: “Vaig veure que l’atenció plena era un regal per a les escoles”

La professora Anna M. Rifà parla del programa Escola Vedruna, Escola Atenta’ en el darrer número del setmanari Catalunya Cristiana, del 23 de gener de 2022. En l’entrevista explica com va néixer aquesta proposta pedagògica i descriu els beneficis de treballar el silenci, la interioritat i la consciència amb tota la comunitat educativa. “Hem d’ajudar els alumnes a connectar-se amb ells mateixos”, apunta. Rifà és docebnt a l’escola Vedruna Vall de Terrassa i s’encarrega de la formació dels equips de docents per a la implantació d’aquest programa basat en la pràctica de l’atenció plena.

L’experiència d’Escola Vedruna, Escola Atenta

Anna M. Rifà és historiadora (UAB) i docent a l’Escola Vedruna Vall de Terrassa. Es dedica a l’ensenyament des de fa més de trenta anys i té una llarga experiència en educar en la interioritat i en la pràctica del silenci. S’ha format en acompanyament espiritual i en pastoral educativa, entre d’altres, al Center for Mindful Self-Compassion de San Diego, als Estats Units. Ha estat formadora al Departament d’Educació de la Generalitat, a la Universitat de Barcelona, a Blanquerna-URL i a la Universitat La Salle, a ESADE. Aquest mes de juny va participar al VII Congrés Internacional de Mindfulness a Saragossa.

Rifà és creadora i responsable del programa Escola Vedruna, Escola Atenta. Una eina pedagògica basada en la pràctica de l’atenció plena i que el curs 2018-2019 es va començar a implementar de forma progressiva a l’Escola Vedruna. Les dinàmiques que proposa aquest programa serveixen per focalitzar-se en el moment present i en l’experiència de l’atenció plena. Són exercicis per desenvolupar i fer créixer tres dimensions intrínseques en qualsevol ésser humà: la dimensió educativa, de benestar i la interior. Totes tres configuren la pròpia personalitat.

El programa Escola Vedruna, Escola Atenta acompanya infants i joves a ser conscients del moment present. I, com a conseqüència, a viure la vida amb una qualitat i saviesa que els ha de permetre trobar la felicitat. La proposta, això sí, requereix esforç, dedicació i compromís a l’hora de revisar la pròpia mirada.

Comments are closed.

Conveni amb: