El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils inaugura el nou edifici d’Infantil

Inaugurat oficialment el nou edifici d’infantil del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils. La directora del centre, Pilar Bas, ha fet aquest divendres a la tarda de mestre de cerimònies. L’acte, senzill però emotiu, ha comptat amb les actuacions musicals d’alguns alumnes de Primària i de l’ESO, i amb els parlaments institucionals del director dels Serveis Territorials d’Educació, Joan Manel Audí, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el director del Patronat de la Fundació del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Recasens. Per la seva part Joan Maria Padrell, rector de la parròquia de Santa Maria i membre del Patronat ha fet una oració i ha beneït l’edifici.

També han participat en la inauguració representants del món educatiu cambrilenc i de tota la comunitat educativa que forma el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer: alumnat, famílies, personal i professorat del centre actuals o jubilats i membres del Patronat, a més de representats de les dues institucions que comparteixen la titularitat de l’escola: el director general de la Xarxa d’Obres Educatives de La Salle Catalunya, Pere Vivancos; i el director general, Josep Closa, i el coordinador de Pedagogia i Innovació, Manel Salas, de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. La pluja ha obligat a suspendre l’actuació infantil de Jaume Barri proposada gràcies a la col·laboració de l’AMPA de l’escola.

Reubicació i millora d’espais

Un cop inaugurat l’edifici s’ha pogut visitar aquest equipament que els nens i nenes d’I3, I4 i I5 han estrenat aquest curs i que respon a les necessitats actuals de l’alumnat de l’etapa infantil. L’edifici ocupa una part del pati de l’edifici la Salle, a tocar del Passeig la Salle i compta amb planta baixa i primer pis.

En el seu interior, el nou edifici disposa de nou aules-classe equipades amb tota la tecnologia digital i pensades per acollir diferents espais i racons on fomentar la creativitat i l’aprenentatge dels més petits de l’escola. A més, s’han construït diferents espais per realitzar “Ambients”, una aula d’art, un laboratori i espai d’experimentació, un teatre i biblioteca i una nova aula de psicomotricitat. La directora del centre, Pilar Bas, assegura que “la distribució i reorganització de com són les aules és fruit del treball consensuat i de formació del claustre de repensar com acollim els infants, entrades relaxades, quins moments diferenciats d’aprenentatge tenim al llarg del dia i espais que ens ajuden en el creixement del nen i nena i la seva autonomia”.

La lluminositat natural de tots aquests espais ha estat una de les prioritats en la planificació de l’edifici. Tanmateix, s’ha fugit dels elements de plàstic i dels colors llampants i s’ha utilitzat colors neutres i materials naturals com la fusta. Tal com assegura Francesc Recasens, president del Patronat de la Fundació del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, “hem buscat espais diàfans i materials naturals. Creiem que l’escola ha de ser, estructuralment, com a casa per als nens i nenes petits. Per això hem esmerçat molts esforços en pensar aquest edifici que està en la sintonia del que considerem que ha de ser avui l’educació infantil”.

Cal assenyalar també que, en matèria d’instal·lacions i equipament, totes les aules del nou edifici compten amb l’equipament digital necessari, a més de calefacció per terra radiant i sensors de CO2 que renoven l’aire de forma automàtica quan detecten que n’ha pujat el nivell.

Un altre dels objectius en la construcció de l’edifici era lligar aquest equipament amb l’edifici de primària. Això s’ha aconseguit a través del nou espai de recepció i secretaria al qual s’accedeix pel Passeig La Salle número 4. En aquest espai les famílies podran trobar la seu central de l’escola, a més d’espais de reunió. La marxa dels nens i nenes d’infantil ha permès el condicionament de l’edifici de l’ESO. Durant aquest curs s’han reubicat espais com el menjador escolar i l’aula de música.

Comments are closed.

Conveni amb: