A punt pel Dia Escolar de la No Violència i la Pau?

 A Vedruna sí que ho estan. Ja està disponible la proposta d’activitats per celebrar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) d’aquest any. Una data significativa, que s’escau en diumenge 30, i que les escoles celebrem aquest divendres 28 de gener. Enguany, el material suggerit per l’escola Vedruna porta per lema ‘Mirades de pau’, en consonància amb el lema educatiu ‘Eduquem la mirada’.

Aquests materials pedagògics pensants pel DENIP assenyalen que els prejudicis són un mecanisme de defensa, descriuen els sentiments que generen les situacions de desconeixement i desconfiança i alerten com poden arribar a crear un mur que ens separen dels altres o ser l’inici d’una discussió o d’una baralla.

També presenten l’horitzó de la pau en la defensa dels drets humans. Un punt de partida que no es realitza només per l’absència de guerra, sinó en assegurar la cura bàsica de la persona, la llibertat, el respecte i l’escolta mutua.

La proposta es desplega per etapes educatives, amb contes, manualitats i vídeos, entre d’altres recursos. I està pensada per reflexionar sobre aquestes situacions i fa una crida a superar-les i a mirar més enllà de l’aparença. De fons, és una invitació a conèixer aquell que és diferent des de la premisa que la diversitat és riquesa.

Fotografia: Ferran Turmo Gort sota llicència CC 2.0

Comments are closed.

Conveni amb: