L’Escola de la Gent reivindica l’aportació de la iniciativa social al sistema educatiu català

Aquest dimarts 21 de març s’ha presentat la nova campanya conjunta de les 687 escoles d’iniciativa social del país, entre les quals hi ha les 37 escoles Vedruna de Catalunya. Un col·lectiu que ara s’agrupa com a ‘l’Escola de la gent, emprenedora, diversa i de qualitat’. Durant la roda de premsa, s’ha posat en valor la contribució d’aquests centres que acullen més de 300.000 alumnes, és a dir, un 30% del total. Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació han assistit a la presentació el director, Josep Closa, i la presidenta, Montserrat Espinalt.

La campanya presenta dotze idees clau que expliquen l’aportació de les escoles al sistema educatiu de Catalunya. Els arguments s’han centrat en defensar que l’Escola de la Gent és l’escola de la iniciativa social, la que ofereix més hores d’activitat docent, l’escola que treballa en la conciliació familiar i que és experta en gestió de reptes.

També s’ha subratllat que l’Escola de la Gent està implantada a tot el país i que agrupa projectes singulars i diversos. D’altra banda, s’ha posat en valor que aquests centres acullen més de 50 nacionalitats i un 14% d’alumnat NESE (igual que a les escoles públiques). Finalment, s’ha destacat que és l’escola amb resultats de competències bàsiques per sobre de la mitjana, amb un abandonament escolar molt baix, amb una plantilla estable i compromesa i amb un servei personalitzat a famílies i alumnat.

En el marc de la roda de premsa, que ha tingut lloc a l’Escola Pia Balmes a Barcelona, Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha emfatitzat que “diversos organismes internacionals com la UNESCO o la OCDE indiquen que els reptes de futur en educació exigeixen de la participació de la iniciativa social”.

Per la seva banda, Eva Salvà, directora general de l’Agrupació Escolar Catalana ha subratllat la necessitat de “superar estereotips i valorar l’aportació educativa i social de l’Escola de la Gent”.

La campanya de l’Escola de la Gent es desenvoluparà a les xarxes socials, a premsa i a la televisió amb la projecció d’un espot. L’impulsen la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, l’Agrupació Escolar Catalana, la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya i la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament. ’Escola de la Gent agrupa més de 687 escoles concertades a Catalunya. Això suposa més de 300.000 infants escolaritzats (194.000 a Infantil i Primària i gairebé 110.000 a l’ESO). Per tant, representen més del 30% d’alumnes del nostre país.

En aquesta campanya, volem donar a conèixer el model de l’Escola de la Gent i divulgar un conjunt de dades que posen de relleu la seva contribució al sistema educatiu català.
Tota la informació està recollida a la web http://www.escoladelagent.cat.

Aquí podeu recuperar la roda de premsa de presentació de la campanya:

Comments are closed.

Conveni amb: