Vedruna estrena itinerari ODS

El projecte RefugiAr-te, de Vedruna Ripoll, Keta la Indigeta de Vedruna Palamós o la ruta de les cigonyes de Vedruna Bellpuig són algunes de les experiències que les escoles de la xarxa ja han dut a terme alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Projectes diversos tots ells, que han permès als alumnes investigar el món, analitzar-lo amb pensament crític i realitzar accions concretes obertes al poble, al barri o a la ciutat amb visió comunitària i impacte transformador.

Els equips ODS de les diferents escoles s’han reunit de nou a Vic el 17 d’octubre per compartir aquestes i moltes altres experiències. Enguany és el quart curs que treballen un mateix itinerari ODS. Però ara l’han acabat de traçar sobre mapa. Aquest itinerari situa els ODS com a fites, inclou una guia específica per a treballar-los a l’aula i recorre totes les etapes educatives: des d’Infantil, passant per Primària fins a Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

Esperit crític i sensibilitat per a transformar el món

Els propers mesos es farà una presentació pública de l’Itinerari ODS de Vedruna, i s’estrenarà també una pàgina web per posar a l’abast de tothom els recursos pedagògics que les escoles estan generant. Totes les propostes responen a l’estil educatiu Vedruna: estan pensades per a fer que l’infant i jove aprengui des de la vivència, i perquè incorpori una nova sensibilitat en el seu dia a dia.

“La idea és que els alumnes prenguin consciència i puguin observar el seu entorn, tinguin un esperit crític i duguin a terme microaccions”, explica Glòria Pastor, professora de Vedruna Tàrrega i membre dels equips ODS. Ara, amb la definició d’aquest itinerari busquen que l’alumne acabi la seva etapa escolar “amb una motxilla plena de coneixements, de sensibilitat i de microaccions per generar consciència com a bons ciutadans que volem que siguin”.

En la mateixa línia Nicholas Wright, del programa EduCaixa, ha reconegut la importància de formar infants i joves “com a persones que contribueixen al canvi necessari en aquest món”. N’ha parlat com a participant en aquesta trobada a Vic. Writght reconeix la feina feta fins ara a les escoles Vedruna en relació als ODS: “Creiem que és molt important integrar l’educació en aquests conceptes dins de totes les etapes escolars”.

Comments are closed.

Conveni amb: