Vedruna Catalunya i l’Editorial Graó signen un acord per afavorir la reflexió sobre la pràctica educativa

Aquest dimarts 30 la Fundació Vedruna Catalunya Educació i l’Editorial Graó han signat un conveni de col·laboració per promoure la reflexió sobre la pràctica educativa. L’acord serveix per fornir les escoles de la xarxa Vedruna de continguts educatius, amb l’accés a la Plataforma Digital de Graó; alhora, aquestes compartiran expertesa en les revistes especialitzades de l’Editorial.

El conveni, de dos anys, l’han signat aquest migdia a Vic, a la seu de la Fundació, Montserrat Espinalt, presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, i  Carles Cros, CEO de l’Editorial Graó. L’acord s’ha pensat per millorar la difusió del pensament sobre la pràctica educativa, amb propostes concretes relacionades amb la vida a l’aula.

Vedruna aportarà coneixement sobre temes com ara l’atenció a la diversitat, com agrupar l’alumnat a l’aula, l’aprenentatge cooperatiu, evidències científiques i pedagògiques. Experts d’aquesta xarxa educativa publicaran articles dedicats a l’educació infantil i secundària, i a la didàctica de les matemàtiques, les ciències experimentals, la llengua i la literatura, la música, l’educació física, la geografia i la història.

Alhora, professorat i investigadors de les escoles Vedruna de Catalunya tindran accés obert als continguts digitals educatius de la Plataforma Digital de Graó, a www.grao.com. El fons consta de 30.000 recursos entre articles i monogràfics de nou revistes, com ara Guix Infantil, publicada en català i en castellà, o Aula de Secundària, i més de 300 llibres.

Totes dues institucions comparteixen dedicació a favor de l’educació. L’escola Vedruna, iniciada per Joaquima de Vedruna fa quasi dos-cents anys a Vic, ha arrelat amb força en l’estructura educativa del país. Avui són 37 les escoles que conformen aquesta xarxa educativa sota el paraigües de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Promoguda per la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, la Fundació treballa per afavorir l’accés a l’educació, a la cultura i a la formació dels infants i dels joves, de manera especial als més necessitats, des del respecte a la persona. 

L’Editorial Graó forma part de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació. L’IRIF és una empresa dedicada a la formació integral de les persones. Nascuda l’any 1977, fomenta la innovació, amb serveis d’assessorament pedagògic, suport a la formació del professorat i la creació de materials d’alta qualitat a tota la comunitat educativa. Graó engloba totes les activitats editorials, amb la publicació de llibres i revistes i actualment compta amb un fons editorial de més de 1.150 títols de pedagogia i educació, 13 revistes educatives de totes les etapes i didàctiques i 1 revista per a les famílies.

 

Comments are closed.

Conveni amb: