Primeres instal·lacions fotovoltaiques a les escoles Vedruna

En línia amb l’itinerari educatiu ODS i amb la voluntat de millorar l’eficiència dels centres educatius, la Fundació Vedruna Catalunya Educació ha projectat set instal·lacions fotovoltaiques per a aquest curs escolar. Els panells, amb una potència de 240,61 kWp, s’han distribuït en diversos punts del territori i està previst que estiguin tots en funcionament al tercer trimestre.

Segons explica el director de la Fundació, Josep Closa, la mesura respon al compromís de la institució per reduir la petjada ecològica, amb l’ús d’energies renovables. Aquest nou sistema compta amb un equip de control i comunicació que permet analitzar a temps real el nombre de kwp generats i consumits. Una informació que ajuda a prendre consciència dels recursos disponibles i propicia un consum energètic més responsable. Alhora, el mateix procés d’autoconsum promou en si mateix un canvi model.

Les instal·lacions s’han de realitzar en períodes no escolars per seguretat. Les darreres setmanes, coincidint amb les vacances de Nadal, els tècnics de l’empresa Sud Renovables han pogut treballar en sis de les set instal·lacions previstes. Hores d’ara ja funciona la de l’escola Vedruna de Tàrrega i per Setmana Santa estaran enllestides tota la resta. Després d’analitzar aquesta primera experiència estudiaran la possibilitat de fer altres instal·lacions a més escoles.

Part de la inversió inicial s’ha finançat amb les ajudes dels Fons Next Generation de la Unió Europea, que tenen la transició ecològica com un dels seus eixos estratègics. Des de l’oficina tècnica de la Fundació es preveu recuperar la inversió en uns 8 anys, aproximadament.

Comments are closed.

Conveni amb: