Les escoles Vedruna se solidaritzen amb el poble ucraïnes

Des de l’inici de la guerra les escoles Vedruna de Catalunya s’han solidaritzat amb el poble ucraïnès. Han creat i participat d’actes demanant la fi del conflicte i en defensa de la pau i també per donar suport a la recollida d’ajuda humanitària. Unes mobilitzacions que han estat possibles gràcies a les sinergies i la col·laboració amb entitats i associacions del territori.

Una tasca important és garantir el dret a l’educació dels infants refugiats. Les escoles Vedruna han acollit també alguns infants ucraïnesos. És el cas de l’escola Vedruna Arbúcies, tal com recull aquest reportatge emès al Telenotícies i a l’InfoK de TV3:

Totes i cada una de les escoles Vedruna han aportat el seu gra de sorra per la pau. Les escoles Vedruna Balaguer, Bellpuig, Ripoll, Cardona, Sant Sadurní, Tàrrega, Joaquima Vedruna Terrassa i Àngels Raval han llegit manifestos acompanyats de símbols de pau; a Balaguer, Gràcia Barcelona, Immaculada Barcelona, El Carme Manlleu, Ripoll i Sagrat Cor de Tarragona han fet recollides d’aliments i material de primer necessitats. També s’han fet molts actes benèfics: tallers, esmorzars i xocolatades, cadenes humanes, marxes per la pau i col·laboracions amb diverses associacions implicades.

 

Comments are closed.

Conveni amb: