Vedruna Catalunya Educació dona suport al model lingüístic de l’escola catalana

Les escoles Vedruna de Catalunya no compartim la sentència del Tribunal Suprem que imposa la impartició de la docència en castellà en un 25%. Considerem que la sentència adopta criteris polítics i no pedagògics, i que xoca amb el model d’immersió lingüística i d’escola catalana i en català que volem.

La xarxa d’escoles Vedruna de Catalunya sempre ha defensat el model d’immersió lingüística, a partir de principis educatius i no polítics. La immersió lingüística, amb el català com a llengua vehicular, és una metodologia que ha afavorit i afavoreix la cohesió social, la integració i la igualtat d’oportunitats. L’experiència de les 36 escoles que conformen la nostra xarxa educativa n’és una mostra. 

L’ús de la llengua pròpia i l’arrelament al país són un eix fonamental de la nostra identitat i estan recollits en el Projecte Educatiu de l’Escola Vedruna

«Des del seu origen i fundació a la ciutat de Vic, l’any 1826, l’Escola Vedruna de Catalunya està lligada i arrelada al país, cosa que es manifesta en l’ús de la llengua pròpia, en el marc d’un model d’escola catalana i en la impartició de continguts que s’endinsen en el coneixement de la cultura, la història i la tradició de Catalunya. Les escoles Vedruna treballem per estar inserides al nostre entorn més immediat, des del nostre barri, poble o ciutat

Al mateix temps, el Projecte Educatiu també recull la idea de plurilingüisme i garanteix el bon coneixement del castellà, l’anglès i altres llengües, amb l’objectiu que els alumnes siguin competents per viure en un món divers i global.

Així doncs, i com a membres de la plataforma SomEscola, ens sumem a la resta d’agents educatius, socials i culturals del país que defensen el model educatiu català. Un model «que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen».

 

Vedruna Catalunya Educació

 

Comments are closed.

Conveni amb: