Vedruna, de casa al món

La mirada compromesa d’una dona com Joaquima de Vedruna marca avui la nostra manera de viure i d’educar. Aquest dissabte 26 de febrer les nostres escoles se sumen a la celebració del naixement de la congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna. Un 196è aniversari que ens recorda els orígens, al Manso Escorial, a Vic, d’un projecte ple de futur amb presència internacional.

El projecte Vedruna ha passat de casa al món. Arreu de les poblacions on van arribar les germanes, es van construir o adaptar edificis com a hospitals i escoles. Avui, germanes i laics ens en fem responsables: des del compromís amb els valors cristians, atenem la realitat social dels més vulnerables de cada moment. És així com van néixer les escoles Vedruna de Catalunya, aviat farà 200 anys.

En aquesta commemoració us convidem a descobrir els recursos disponibles sobre la nostra fundadora al web de Joaquima de Vedruna. Es tracta d’un portal creat per les escoles Vedruna amb la finalitat de recollir i sistematitzar la informació històrica, didàctica i divulgativa que ha generat i genera la figura de Joaquima de Vedruna (1783-1854). Hi trobareu la seva història i biografia, activitats específiques per a Primària i Secundària, així com també jocs, imatges, rutes i recursos. Materials, en definitiva, que ajuden a descobrir el tarannà confiat, animat i alegre amb què Joaquima va afrontar els fets més significatius de la seva trajectòria vital.

Comments are closed.

Conveni amb: