Vedruna Sant Sadurní, premi Escoles Verdes 2021

L’escola Vedruna Sant Sadurní d’Anoia ha guanyat el Primer Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria d’acció singular fora del centre educatiu i la participació de la comunitat educativa i la implicació de l’entorn social amb el ‘Projecte Vital d’hort i bosc a l’escola’. Des de l’escola agraeixen l’esforç “de l’AMPA, de col·laboradors i docents, i sobretot, dels nens i nenes, nois i noies que s’il·lusionen, s’esforcen i lideren el Projecte Vital de l’Hort i Bosc a l’Escola”. I consideren aquest guardó i d’altres rebuts amb anterioritat “una recompensa a l’aposta que fa l’escola per una educació integral dels alumnes en connexió amb l’entorn on els valors i els coneixements s’adquireixen de forma vivencial”.

La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, van lliurar el premi Escoles Verdes 2021 de la Generalitat dimecres el 12 de gener en la XVIII Trobada d’escoles verdes. L’acte que promou el Departament d’Ensenyament es va poder seguir en directe en format virtual.

Des de l’escola expliquen que “l’espai de l’hort de l’escola és molt més que un hort”. I el descriuen com “el punt neuràlgic on es desenvolupa el projecte d’Educació Vital i on de forma interdisciplinària interactuen les diferents assignatures, tots els alumnes de totes les etapes, pares, professors, voluntaris i entitats col·laboradores”.

Educació integral en connexió amb l’entorn

Els projectes específics d’aquest curs han estat la construcció d’un camí sensorial, el taller de restauració de bancs per crear una aula a l’aire lliure, el conreu de l’hort i la reforestació dels espais propers, l’estudi de l’ecosistema i la creació artística de plafons amb contingut QR dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Aquest premi per la seva acció el 2021 se suma a d’altres reconeixements previs. El 2019 Vedruna Sant Sadurní va rebre el 2n premi Torres & Earth pel Projecte Bosc i Hort a les escoles per la seva aportació a la reducció de la petjada de CO2 i a la mitigació del canvi climàtic; també el 2019 va rebre el 1r premi Diputació de Barcelona al millor Projecte d’Educació Mediambiental en prevenció d’incendis forestals; i el 2020, el 2n Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Catalunya pel Projecte d’Educació Vital-l’hort i bosc a l’escola. 

 

Més informació:

 

Comments are closed.

Conveni amb: