Obertes les inscripcions a les activitats d’estiu per a joves

Enguany la Pastoral Juvenil Vedruna ofereix de forma coordinada fins a nou activitats per gaudir d’aquest estiu. És una aposta perquè joves de Catalunya i d’arreu de l’Estat facin experiència de servei i connectin amb els altres i amb l’entorn. Ja s’han obert les inscripcions, que restaran obertes fins el 27 de maig per a l’Espluga, la Ruta i el JoVic, i el 15 de juny per a la resta.

El camp de treball de l’Espluga de Francolí és una oportunitat per poder donar servei als altres a través de l’ajuda a ancians i joves amb diversitat intel·lectual. A més es combina aquest servei amb la coneixença d’un mateix i del grup amb dinàmiques i espais de reflexió. Aquest camp de treball es durà a terme del 3 al 9 de juliol, i és per a joves de 4t ESO i 1r de Batxillerat.

Una altra oportunitat que combina el servei als altres, els espais de reflexió, activitats de lleure i la coneixença de grup, és el JoVic. Sis dies (del 26 de juny al 2 de juliol, a Vic) amb joves d’entre 16 i 18 anys, en què es posa al centre compartir experiències i fer voluntariat. 

La Ruta de l’Exili és una experiència de compartir camí, paisatges i vivències. Del 27 de juny a l’1 de juliol, joves d’entre 18 i 20 anys, faran la ruta que Joaquima de Vedruna va fer quan va emigrar (de Berga a Oceja). 

Des de Pastoral Vedruna ofereixen vàries oportunitat de voluntariat amb migrants. Una d’elles és a Ceuta, una experiència de trobada amb les persones migrants a la frontera sud. Deu dies d’agost on joves de més de 22 anys podran veure i observar en primera persona les realitats dures de la Frontera amb el Marroc. També hi ha l’experiència Antonio Machado a Madrid per a joves de més de 18 anys. Del 16 al 29 de juliol es proposa compartir temps de la vida quotidiana i preparar activitats lúdiques i de reflexió amb la comunitat Vedruna i joves migrants subsaharians.

A Puerto Real (Cadis) del 26 de juny al 3 de juliol es durà a terme un projecte de voluntariat i servei amb la gent gran de la Residència Vedruna. Joves de més de 18 anys hi faran tallers, passejades i coneixeran el dia a dia dels avis.

També hi ha experiències de voluntariat amb infants per a joves de més de 17 anys. Una opció és un campament preparat per a infants a Zapardiel de la Ribera (Àvila). Del 31 de juliol al 14 d’agost, ofereixen una oportunitat per educar en els valors que fan créixer els infants com a persones i compartir el temps en un entorn natural. Una altra opció és a Sevilla, del 2 al 9 de juliol, amb tallers i activitats amb infants del polígon sud de Sevilla per conèixer la realitat dels barris. 

I una experiència que combina el voluntariat amb migrants i infants es fa a Vícar (Almería). Dues setmanes (del 2 al 15 de juliol) per preparar i realitzar activitats de tota mena amb infants marroquins de la zona de Vícar. També es faran trobades amb la comunitat Vedruna i persones voluntàries que treballen pels migrants.

Conveni amb: