Alumnes d’escoles Vedruna reivindiquen drets digitals a l’EdTech Congress

“Per a nosaltres, la ciberseguretat i la privacitat són temes claus”. “La clau està en una educació que ens permeti una comprensió profunda de la IA, ens capaciti per prendre decisions informades i ens permeti fer un ús responsable daquestes eines”. “Als governs els demanem un marc legal que ens doni seguretat”. Són algunes de les demandes que conté el manifest de l’EdTech Congress, en què han participat alumnes de Vedruna Palamós i de Vedruna Prats de la Carrera Palafrugell, i que s’ha celebrat el 10 i 11 dabril a Barcelona.

Es tracta d’un congrés de tecnologia educativa adreçat a centres educatius, equips directius, empreses del sector tecnològic i obert al públic en general. En aquesta edició el congrés girava entorn de les oportunitats i els desafiaments de la intel·ligència artificial i com a novetat presentava l’oportunitat de donar veu a alumnat de diferents centres educatius.

Així, els alumnes Juan Bautista Muñoz i Martí Carreras de 1r de Batxillerat de Vedruna Palamós, i Aina Comas i Tomàs Gómez de Vedruna Prats de la Carrera Palafrugell en van formar part amb tot un procés que va començar mesos previs al congrés i que va acabar el dijous 11 en el marc de les activitats que van tenir lloc a la UPF de Barcelona, marc del congrés.

Els dies previs, els alumnes dels centres Vedruna van participar en la ideació i creació d’un manifest sobre tecnologia i drets digitals. En el marc del congrés dos dels alumnes van participar d’una taula rodona al voltant dels reptes de la IA i els altres dos també van esdevenir relators de tot el que va passar durant els dos dies de congrés. A més, van tenir l’oportunitat de conversar a porta tancada amb Cristóbal Cobo, un dels congressistes i ponents, especialista en educació i tecnologia.

Manifest EdTech 2024

L’alumnat va valorar molt positivament poder tenir l’oportunitat de compartir reflexió i pensament i, alhora, difondre pràctiques educatives que s’estan portant a terme als nostres centres educatius. En el marc del congrés Manel Salas, responsable de Pedagogia i Innovació de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, va explicar com estan desenvolupant un mòdul de programacions didàctiques junt amb Escola Pia de Catalunya i ClickEdu, i Montse Jiménez, directora pedagògica de Vedruna-Prats de la Carrera Palafrugell, va participar en una taula rodona sobre la defensa del benestar digital a l’escola.

Comments are closed.

Conveni amb: