Ciència i tecnologia “no poden anar deslligades del treball per la dignitat humana”

“La dimensió científica i tecnològica no poden anar deslligades de la dimensió social ni del treball per la dignitat humana”. Així s’ha expressat la professora Montse Jiménez, responsable pedagògica de Vedruna Prats de la Carrera – Vedruna Palafrugell, en l’acte dedicat a les STEAM i la digitalització celebrat el 27 d’octubre al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa.

“Per a nosaltres, que les capacitats STEAM entrin a l’aula vol dir que entrin les capacitats de la vida”, ha apuntat. Jiménez ha explicat què entenen per pràctica resilient en els aprenentatges STEAM. També ha defensat els contextos d’aprenentatge que incorporen l’error a l’aula, que es plantegen amb visió comunitària i que ajuden infants i joves a “trobar el seu propi propòsit a la vida”. Podeu recuperar la intervenció íntegre a continuació:

Vedruna Prats de la Carrera ha compartit l’experiència del projecte del seu hort i les STEAM (sigles en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), al costat d’altres centres educatius que porten a terme projectes digitals en aquest àmbit. És el cas de l’Escola Montseny, amb ‘STEAM i medi ambient’; l’Institut Jaume Cabré (Terrassa), amb ‘Digitalització, producció audiovisual i pensament crític’; l’Institut Escola Daniel Mangrané, amb el ‘Programa STEAMcat’; l’Escola Sant Gervasi (Mollet), amb ‘Projectes globalitzats STEAM’; o el Centre d’Educació Especial de les Aigües de Mataró.

El Departament d’Educació ha activat un paquet de mesures per impulsar la digitalització i les STEAM al servei de l’equitat del sistema educatiu català. Tal com ha explicat Joan Cuevas, director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, aquest desplegament serà possible gràcies als 197.595.000 euros provinents del Fons Next Generation. En l’acte el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha defensat l’accés universal a les STEAM i l’àmbit digital com a mesura per garantir l’equitat.

Comments are closed.

Conveni amb: