Creix l’oferta en formació professional a Vedruna

El celler cooperatiu Artium, a Artés, ha acollit aquest dijous la trobada del grup de reflexió pedagògica de formació professional de les escoles Vedruna. Hi han participat una vintena de docents provinents de centres que tenen en marxa algun cicle formatiu o que es plantegen l’opció d’oferir-ne algun sota el paraigües de Vedruna Pro. 

Aquest curs 2022-2023 Vedruna ja disposa de 8 escoles de formació professional arreu del país, amb 288 alumnes a 11 Cicles Formatius de Grau Mitjà, i 373 alumnes més a 10 Cicles Formatius de Grau Superior, dos dels quals es poden cursar a distància. En total, 661 alumnes fan formació professional a les escoles Vedruna.

La institució vol connectar amb les necessitats formatives dels joves i del territori. Aquest curs compta amb 661 alumnes matriculats en 8 escoles de formació professional

La perspectiva de cara al curs vinent és augmentar l’oferta de formació professional. Vedruna vol respondre a les necessitats formatives dels joves i del territori, i apostar així per una inserció laboral de qualitat i de proximitat. 

Junt amb la població de joves, també creix la demanda de llocs de feina qualificats per a perfils tècnics. Amatents a la realitat del mercat de treball i a les necessitats d’ocupació juvenil, ja fa temps que va néixer Vedruna Pro. Tot un catàleg de formació professional i continuada, pensat per a aquests nous perfils, que exigeixen formació al llarg de la vida.

“Necessitem ocupació de qualitat i veure què s’està fent al territori”, va apuntar Marta Masagué, responsable del Servei d’Atenció i Suport als Joves del Servei d’Ocupació de Catalunya. En el marc de la jornada es van presentar els programes del Departament de Treball, que poden completar l’oferta en formació professional de Vedruna.

Artés, un exemple de bones pràctiques en cicles formatius

L’escola de vitivinicultura del Bages olisivins.vedrunaartes.cat és un dels exemples de bones pràctiques que s’han presentat en el marc de la jornada. Promoguda des de Vedruna Artés, l’escola neix el curs 2021-2022 després de detectar una manca d’oferta en formació professional en un entorn molt especialitzat. I ho fa amb la complicitat dels petits productors i d’un dels cellers del poble.

Només a Artés ja hi ha 3 cellers; i a la zona de la Catalunya central i del litoral, ja en són 22, a més de 100 viticultors i de comptar amb la denominació d’origen del Pla de Bages i d’Alella. A aquesta realitat se suma un context d’auge de l’enoturisme. És aquí on Vedruna aposta per obrir un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Oli d’Oliva i Vins, tal com han explicat Montserrat Barrera, directora del centre, i Sara Rueda, coordinadora del cicle.

La jornada de dijous 13 d’octubre va incloure una visita guiada amb tast de vins al celler Artium i també una visita a l’Escola Diocesana de Navàs, referents en formació professional i ocupacional.

Comments are closed.

Conveni amb: