En marxa la formació del programa Escola Atenta

El mes de maig diverses escoles s’han trobat per compartir la formació sobre el programa Escola Atenta. Han estat sessions pràctiques per acompanyar el claustre de mestres i professors que s’han emportat recursos per a futures experiències a l’aula. Els participants valoren la trobada per la possibilitat de posar en comú la vida, i fer-ho en plenitud i profunditat en el moment present.

Les escoles que durant aquests darrers anys han anat rebent la formació són Artés, Sant Sadurní, Bellpuig, Sallent, Manlleu, Balaguer, Valls i Malgrat. La majoria d’aportacions formulades per mestres i professores expressen agraïment :

“Marxo de la sessió d’avui molt feliç, m’ ha encantat compartir experiències i m’ha donat energia per portar-les al claustre”

“La presència conscient és essencial per viure en plenitud. El programa Escola Atenta és una oportunitat per apropar-la a tots els nens i nenes. Marxo agraïda”

“A nivell personal el programa m’ ha aportat eines per gestionar la meva vida i el meu dia a dina a nivell emocional. M’ha servit per asserenar-me en situacions difícils i a prendre distància davant els problemes. Acceptar que no puc solucionar tot allò que se’m presenta. A nivell d’ escola és una gran eina per a treballar les emocions amb els alumnes. Marxo agraïda, renovada i amb les piles carregades”

“Marxo feliç, tranquil:la i sobretot esperençada pel futur”

“En la complexitat dels temps que corren, Escola Atenta és un programa que acull l’ànima, el cos, la ment i el cor dels que donem la mà als alumnes d’una nova generació. Aquesta formació és un gran regal pel claustre i pel futur dels qui vindran”

La formació va finalitzar, en el cas de l’escola Vedruna de Malgrat i a l’Escola Vedruna de Valls, el dissabte 14 de maig i el dilluns 23, respectivament. En canvi a Vic, el 19 de maig, es va fer  la primera trobada de les escoles que han rebut la formació i ja han començat a implantar el programa Escola Atenta al seu centre. A Vic la jornada es va desenvolupar amb un ritme tranquil i pausat mentre s’anaven compartint  les experiències pròpies de cada centre sobre la implantació del programa. Han estat sessions de matí o de tarda que han permès treballar la presència i la cura personal.
Fer experiència del moment present i compartir-ho a l’aula
L’Escola Atenta, compromesa en valors, busca acompanyar amb plena atenció i presència als responsables de les escoles en aquesta trobada, convidant-los així a deixar fora la porta els neguits, la immedietesa, les tensions, el pilot automàtic que tothom porta en el nostre dia a dia i més encara al final de curs.
La formació té com a objectiu entrenar a mestres i a professors en la pràctica de l’atenció plena, focalitzant-nos així en el moment present i en la seva experiència. Pretén, d’entrada, acompanyar a la comunitat educativa, en aquest camí, primer a nivell personal, de manera que del que cadascú visqui, després ho pogui compartir i traslladar a l’aula des del seu fer i ser.
El Programa és una eina pedagògica que ofereix un munt d’activitats que giren al voltant d’un pilar bàsic: l’atenció plena. Un cop els alumnes aprenen a fer-ne experiència, estan oberts per a  fer créixer la dimensió educativa, la dimensió del benestar i la dimensió interior amb l’ajuda del material que el mateix programa ofereix. Només podem transmetre allò que hem viscut i n’hem pogut fer experiència. De cor a cor.
 

Comments are closed.

Conveni amb: