Els equips de pastoral de Vedruna, orientats a l’essència

Una brúixola per estar ben orientats, un mosquetó per assegurar-se com a equip i la convicció que cal transmetre l’essència de l’escola Vedruna als alumnes. És el que s’han endut els noranta participants de la trobada d’equips de pastoral de totes les escoles Vedruna, reunits el divendres 29 de setembre a Vic.

Amb el lema ‘El repte… des de l’essència’, l’aventurer, escriptor i emprenedor Albert Bosch, els ha encomanat positivitat i els ha orientat en la seva missió. Bosch, expert en lideratge, ha destacat la necessitat de no defallir en les circumstàncies adverses, i la importància de tenir fites i de ser creatius i perseverants per assolir-les.

“La conferència ha servit realment de brúixola”, valoren els participants. “Ens ha fet adonar que tot allò que preparem ha de tenir en compte d’on venim, l’essència de les nostres escoles”. Els equips també han parlat en petit grup sobre què els aporta col·laborar en la pastoral, quins canvis han d’assumir per afrontar els nous reptes i quines eines els ajuden a enfortir l’equip. A més de compartir experiències, neguits i dubtes, aquest espai els ha servit per contrastar maneres de fer.  

Vedruna, sempre al nord de la brúixola

Els coordinadors de pastoral de la Fundació, Imma Cid, Miquel Codina, Alba Company, Elena Mateos i Toni Ortega, els han encoratjat a continuar animant alumnes i mestres perquè participin de les activitats proposades. I la presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, Montserrat Espinalt, ha agraït la tasca a tots els participants.

La trobada s’ha iniciat amb una pregària, recordant algunes frases de Joaquima de Vedruna, entre les quals una de ben significativa: “Cal actuar sempre per amor i mai per força”. Aquests mateixos valors de servei i d’humanitat són els que ara han de promoure des de les escoles. Vet aquí el repte: mantenir sempre Vedruna al nord de la brúixola.

Comments are closed.

Conveni amb: