L’Escola Diocesana de Navàs passa a titularitat de la Fundació Vedruna Catalunya Educació

El Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana de Navàs entraran a la xarxa d’escoles Vedruna de Catalunya a partir del curs 2024-2025. L’Escola Diocesana de Navàs Fundació Privada ha traspassat la titularitat d’ambdues escoles a la Fundació Vedruna Catalunya Educació. La institució diocesana del Bisbat de Solsona ha valorat l’experiència de la xarxa Vedruna en la gestió de centres, així com la viabilitat del projecte i la continuïtat del caràcter propi com a escola cristiana.

El 1925 les Carmelites Missioneres van posar en marxa el Col·legi Sant Josep. Situat al número 20 de la carretera Viver, cobreix les etapes d’Infantil i Primària. Pel que fa a l’Escola Diocesana de Navàs, destaca per la seva tradició en la formació professional. El 1946 Vicenç Vidal i Casacuberta va iniciar l’Escola Diocesana de Navàs, també coneguda com El Casal. Situada al número 2 del carrer que porta el nom del fundador, avui ofereix servei educatiu a ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i també acredita Certificats de Professionalitat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Totes dues són escoles concertades, d’iniciativa social.

El traspàs de titularitat, signat el 18 de gener, s’ha comunicat aquesta setmana a tota la comunitat educativa i es farà efectiu a partir del curs vinent. L’escola s’integrarà a la xarxa Vedruna de forma progressiva i mantindrà els seus projectes i metodologies. El traspàs també garanteix l’estabilitat del claustre i de la resta del personal.

Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació agraeixen la confiança que els ha dipositat el Bisbat de Solsona, així com l’esforç i la dedicació de la institució educativa arrelada a Navàs que ha brindat una educació de qualitat al poble.

El Projecte Educatiu Vedruna, compartit per una xarxa de 37 escoles més arreu del país, possibilita al centre educatiu de Navàs la compartició de recursos i itineraris pedagògics. La Fundació Vedruna Catalunya Educació és hereva del projecte educatiu que va iniciar Joaquima de Vedruna, aviat farà 200 anys, al Manso Escorial de Vic. Promoguda per la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, la Fundació treballa per afavorir l’accés a l’educació, a la cultura i a la formació dels infants i dels joves, de manera especial als més necessitats, des del respecte a la persona.

Comments are closed.

Conveni amb: