Liliana Arroyo als alumnes de Batxillerat: “Atreviu-vos, hi ha molts moments per rectificar”

Els alumnes de 2n de batxillerat de les escoles Vedruna de Catalunya han conegut l’experiència professional d’antics alumnes de la xarxa Vedruna. Ha estat una trobada telemàtica sota el títol ‘El món que us espera. Joves amb les idees ben clares’ que ha reunit més de 550 alumnes. En la jornada, celebrada el 3 de març, els alumnes han compartit inquietuds sobre el futur professional i els exalumnes han fet arribar el seu testimoni als més joves.

El coordinador de la trobada d’alumnes de batxillerat de les escoles, Mario Mercader, ha presentat la jornada recordant als alumnes que “el futur comença a trucar la porta”. També els ha animat a fer una parada en el camí i a “dedicar temps a pensar sobre el que els hi agrada i se’ls hi dona bé”. Mercader els ha assegurat que ” si feu sempre el que us agrada, mai no haureu de treballar”.

Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital, ha estat l’encarregada de la xerrada inaugural. Arroyo, a través de la participació interactiva, ha tranquil·litzat als alumnes davant la incertesa d’haver de triar què fer demà. “És el moment d’atrevir-se, a la vida hi ha moltes oportunitats per rectificar”, els ha dit. També ha comentat que “escoltar, empatitzar i relacionar-se amb la diferència; són habilitats i eines fonamentals per qualsevol futur”. “No deixeu que la tecnologia us arrossegui amb les seves inèrcies”, els ha dit també Arroyo i els ha demanat que posin aquestes eines “al servei dels vostres propòsits vitals”.

L’atleta paralímpic i exalumne de l’escola Vedruna Gràcia, Mario Roque, ha estat un dels testimonis del dia. L’exalumne ha fet èmfasi en la importància de l’esforç i el sacrifici per “poder aconseguir allò que et proposis”. També la Mireia Trepat, empresària i exalumna de l’escola Vedruna Balaguer, explicava el valor de l’adaptació al canvi i remarcava que “qualsevol canvi, s’ha de convertir en una oportunitat”. L’actual professora, exalumna de l’escola Vedruna Tàrrega i arquitecte amb una gran trajectòria en l’àmbit del compromís social, Anna Nadal, assegurava que “la predisposició, el respecte, la igualtat i la tolerància són eines claus per ser competents en el món actual”.

També han participat: Jaume Casals, actor i exalumne de l’escola Vedruna Malgrat; Arnau Sacot, entrenador de bàsquet, professor universitari i exalumne de l’escola Vedruna Girona; Marçal Llimona, periodista, polític i exalumne de l’escola Vedruna Vall Terrassa; Mar Cols, enginyera aeroespacial i exalumna de l’escola Vedruna Escorial Vic; Maria Masvidal, oncòloga i exalumna de l’escola Vedruna Sagrat Cor Tarragona; Núria Lisbona, dinamitzadora juvenil i exalumna de l’escola Vedruna Palamós.

La trobada també ha comptat amb un vídeo en què han participat els alumnes de les escoles Vedruna. En la peça audiovisual, els alumnes s’han donat a conèixer tot ensenyant el centre.

Comments are closed.

Conveni amb: