Nou equip general de les germanes Vedruna per ‘Néixer de nou’

La casa mare de les germanes Carmelites de la Caritat Vedruna i la seu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, a Vic, han acollit el mes d’agost el 28è Capítol General de la congregació. Amb el lema ‘Néixer de nou’, s’hi han aplegat 57 germanes provinents de les províncies de l’Índia, Filipines, Japó, l’Àfrica, Amèrica i Europa. L’assemblea ha escollit la colombiana María Teresa Cuervo com a nova germana general. L’acompanyaran en aquesta missió de lideratge un consell format per María José Meira (Brasil), María Irizar (Europa), Fátima Borges i Magdalen D’Costa (Índia).

El Capítol General de les Vedruna es convoca cada sis anys i marca l’orientació general de la congregació. És un moment de diàleg i d’intercanvi per actualitzar el carisma de Joaquima de Vedruna d’acord als reptes del moment present. En aquest sentit, l’anterior general, María Inés García, en el discurs d’obertura del capítol, va apuntar: “El món no només necessita esperança, sinó de la nostra participació activa com a agents de transformació”.

L’espiritualitat, la missió creadora, la formació, la família carismàtica i la cultura vocacional, el lideratge i les estructures, la sostenibilitat i les relacions i la vida comunitària. Són alguns dels temes “fonamentals per a la vida en missió” sobre els quals les germanes Vedruna han dialogat en el marc del capítol. I ho han fet d’acord a un tarannà i unes opcions específiques de la família Vedruna, tal com recordava la mateixa María Teresa Cuervo a l’inici del capítol: “Una vida religiosa ubicada des de la humilitat, per escoltar, ser més significativa i evangèlica”. De la mateixa manera, aquests dies de pregària, discerniment i celebració han estat marcats per una visió de consens i de sinodalitat, i han basat els diàlegs en el mètode de la conversa espiritual.

Aquest mes de setembre l’equip general està revisant el document final del capítol i les properes setmanes el faran públic. El text recull les orientacions que cada província s’haurà de fer seves i portar-les a cada realitat concreta de missió. Podeu recuperar les cròniques del capítol aquí.

 

Comments are closed.

Conveni amb: