Vedruna participa al congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya

Després d’un any i mig de debat estratègic, les escoles cristianes de Catalunya es van reunir el 19 d’octubre al congrés Quòrum 23, celebrat a Barcelona. Fins a 816 professionals de l’educació van ser convocats amb el lema ‘Som futur’ per reflexionar sobre els trets diferencials principals de la proposta cristiana, la seva aportació social i els reptes que han d’afrontar els propers anys. Totes les escoles Vedruna de Catalunya van participar en aquesta jornada, que dona valor i visibilitza el treball en xarxa.

“No es pot entendre ni prescindir de la iniciativa social i cristiana en matèria d’educació”, va dir Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, a la benvinguda de la jornada. Va inaugurar el congrés la consellera d’Educació de la Generalitat, Anna Simó, que va defensar el dret dels nostres centres a rebre els recursos necessaris per atendre tot l’alumnat: “Crec fermament que l’humanisme d’arrel cristiana comparteix molts dels valors que volem”.

El congrés va acollir veus reconegudes de l’àmbit educatiu i de la iniciativa social, entre les quals l’analista i l’assessora en polítiques educatives de l’OCDE Anna Pons; el consultor i expert en lideratge Xavier Marcet, o l’emprenedor Pau Garcia-Milà, que va parlar del potencial de la intel·ligència artificial. Relexionaren sobre la necessitat d’una educació cristiana l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que presideix la Conferència Episcopal Tarraconense, la periodista Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, i el filòsof Joan-Carles Mèlich, entre molts d’altres.

Van ser veus actives durant el congrés Manel Salas i Rosa Rifà, de l’equip de gestió de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, i la professora Maria Gajas, de l’escola Vedruna Àngels. Gajas i Salas també van participar al treball previ de reflexió, que ha quedat recollit en dos documents conclusius, de l’àmbit pedagògic i de l’àmbit de la identitat i la missió:

Podeu llegir aquí la crònica que n’ha publicat la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Comments are closed.

Conveni amb: