Un nou alumne del MIT a Vedruna Immaculada Barcelona

L’Escola Vedruna Immaculada de Barcelona ha comptat aquest mes de gener amb la col·laboració d’un professor en pràctiques molt especial. Es tracta d’en Ben R. Sheres, nascut a San Diego i que estudia Enginyeria urbanística al Massachussets Institute of Technology (MIT), a Boston. És la segona edició en què l’escola participa en el programa Global Teaching Labs d’EduCaixa. Aquesta iniciativa, en col·laboració amb el MIT, facilita la mobilitat d’estudiants per promoure el coneixement i la investigació en el camp científic i tecnològic.

En aquesta ocasió, l’estudiant ha explicat de primera mà als alumnes de l’ESO què és això del MIT i com està constituït el sistema educatiu americà. Durant tres setmanes ha col·laborat a l’aula amb els professors de robòtica, amb preparació de la Lego League o la programació amb Arduino. També ha donat suport a les classes de matemàtiques, física i tecnologia, sempre amb l’anglès com allengua vehicular.

Sis alumnes de l’escola que cursen l’optativa de Tecnologia van participar, en el marc del mateix programa, en uns tallers de creació. A la fàbrica del Sol van poder dissenyar videojocs amb Skratch, fer figures de fusta en 3D amb una talladora làser, crear làmpades de paper amb un plòter i dissenyar figures 3D amb Tinkercad i impressió 3D. I els alumnes van participar també en un debat de com seria factible incorporar aquestes màquines i tallers al dia a dia a l’escola.

 

El curs passat els va visitar l’Ishika Shah:

Una alumna del MIT a les aules de Vedruna: “La ciència i la tecnologia no tenen fronteres”

Comments are closed.

Conveni amb: