El Projecte Mirades de les escoles Vedruna rep el ‘Premi Encoratja!’

“Per la seva altíssima puntuació, la seva alineació clara amb el Pacte Educatiu Global, la seva cocreació, amplitud d’aplicació, creativitat artística, implicació de la comunitat educativa i qualitat de la memòria”. Són algunes de les raons amb què el jurat ha reconegut, unànimament, el ‘Projecte Mirades’ de la Fundació Vedruna Catalunya Educació amb el primer ‘Premi Encoratja!’. El lliurament ha tingut lloc aquest divendres 10 de febrer al Centre Martí Codolar, a Barcelona. Ha estat en el marc de la setzena Jornada de Pastoral Educativa que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

El responsable de l’àrea Pedagògica i d’Innovació de les escoles Vedruna, Manel Salas, ha agraït el reconeixement i ha recordat l’objectiu del Projecte Mirades: “Si eduquem la mirada, amb la mirada de Jesucrist, el que podem provocar és que humanitzem els altres”. Amb ell, han recollit també el premi l’equip de pastoral de Vedruna Catalunya, amb Alba Company, Elena Mateos, Toni Ortega i Miquel Codina, així com també Mario Mercader, de l’equip de Pedagogia.

El Premi Encoratja és un certamen de nova creació. Dotat amb 1.500 euros, promou els valors del Pacte Educatiu Global per treballs de Didàctica de la Religió i Pastoral Educativa a Catalunya. El convoquen conjuntament la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, amb el suport del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC). En aquesta primera edició, a més del Projecte Mirades de les escoles Vedruna, s’ha premiat també el ‘Projecte Blau’ de la Fundació d’Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona.

Treballs per viure una espiritualitat de l’acolliment

El jurat de la primera edició del ‘Premi Encoratja!’ l’han format els doctors Andreu Ibarz i Àngel-Jesús Navarro per part de Blanquerna; Eloi Aran, per part de l’Escola Cristiana; Pepe Chisvert, per part del SIERC, i Yolanda Otal, docent del Col·legi Lestonnac i l’ISCREB, com a membre experta convidada.

La professora Yolanda Otal, que ha lliurat el premi, ha valorat el conjunt de treballs presentats per “la seva qualitat, seqüenciació, visió transversal i creativitat”. També ha fet notar que “ajuden a interioritzar –a través d’una mirada, escolta o relació– i ajuden a viure una espiritualitat de l’acolliment, la defensa de la dignitat, el compromís pels vulnerables, aquests aspectes recollits al Pacte Educatiu Global”.

En l’acte de lliurament s’hi han fet presents Jordi Riera, degà de la FPCEE Blanquerna; Meritxell Ruiz, secretària general de l’Escola Cristiana; i Pepe Chisvert, delegat diocesà d’ensenyament del Bisbat d’Urgell en representació del SIERC, com a representants de les tres institucions impulsores.

MÉS INFORMACIÓ

Vedruna descobreix el jo, l’altre i l’entorn amb centenars de mirades creatives

36 videocontes per entendre el món

Comments are closed.

Conveni amb: