Recés a Vallbona de les Monges: “Quan et sents estimat, et neix correspondre a l’amor”

Seixanta educadors de les escoles Vedruna s’han aplegat dissabte 25 de novembre a Vallbona de les Monges en el vint-i-dosè recés que s’organitza conjuntament. Un matí per aturar-se, que ha servit per renovar la mirada, fer cultura i reforçar vincles dins del col·lectiu.

La germana Sara Picher, hostatgera del monestir de Santa Maria de Vallbona, ha reflexionat sobre el sentit del lema educatiu de les escoles Vedruna, enguany ‘Mirades de servei’. I ha encoratjat els educadors a “fixar la mirada en Jesús” per tirar endavant l’educació d’infants i joves. “Si no ens apassionem per ell, si no el coneixem, la nostra tasca se’ns farà àrdua”, ha dit. 

Ha descrit Jesús com a model i exemple, que “ens va estimar fins a l’extrem” i que “mai no posa límits al servei, a l’acolliment ni a la fraternitat”. En aquest sentit ha dit que “quan et sents estimat, et neix correspondre a l’amor”. Com ho va fer “Joaquima de Vedruna, que estava enamorada de Jesucrist”. 

La religiosa cistercenca considera que “no és un discurs de monja, ni un discurs utòpic, sinó té un fonament bíblic”. S’ha referit a l’evangeli de Mateu quan Jesús deia als deixebles “qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor”. I ha recomanat la lectura de l’evangeli del dia, la pregària personal i la pràctica del silenci perquè “la fe no es vagi esmorteïnt”.

En el transcurs de la jornada els educadors han descobert el Monestir de Santa Maria de Vallbona, que té més de 850 anys d’història, amb la visita guiada al claustre, l’església, la sala capitular, l’scriptorium i la farmàcia.

També han tingut una estona de silenci personal i han participat a la pregària amb la comunitat cistercenca. A partir de l’article Time out de Lluís Serra, els educadors han compartit què s’han endut d’aquest temps d’aturada, entre d’altres: la serenor, convivència, estimació, caliu, agraïment, a més d’un temps per comprendre i compartir les mirades de servei.

Comments are closed.

Conveni amb: