Monthly Archives: novembre 2021

Vedruna crea una eina de diagnosi dels ODS

Podem mesurar l’impacte dels ODS a l’escola? Promouen canvis d’hàbits reals els aprenentatges que incentivem? Quin ODS convindria reforçar a cada centre? Aquest primer trimestre de curs Vedruna Catalunya ha presentat una eina per a la diagnosi del treball dels ODS en centres educatius. O el que és el mateix, un formulari per avaluar com s’estan implementant els ODS a l’aula. (més…)

Vintè recés Vedruna a Poblet

Fins a 78 participants s’han reunit al monestir de Santa Maria de Poblet en el vintè recés d’educadors Vedruna. A l’inici del temps d’Advent, el dissabte 27 de novembre, mestres i professors de les escoles Vedruna s’han reunit en aquest espai emblemàtic de la Conca de Barberà per apropar-se a la mirada a Jesús i al seu missatge. (més…)

Reprenem l’itinerari de formació en Identitat Vedruna

Després d’un any de pandèmia, Vedruna Catalunya ha reprès la formació en Identitat Vedruna adreçada als mestres de nova incorporació a les escoles de la xarxa. Mirades I és l’inici de tot un itinerari i ha tingut lloc a Vic aquest mes de novembre. (més…)

Vedruna Catalunya Educació dona suport al model lingüístic de l’escola catalana

Les escoles Vedruna de Catalunya no compartim la sentència del Tribunal Suprem que imposa la impartició de la docència en castellà en un 25%. Considerem que la sentència adopta criteris polítics i no pedagògics, i que xoca amb el model d’immersió lingüística i d’escola catalana i en català que volem. (més…)

És temps d’Advent

La paraula advent prové del llatí i vol dir ‘arribada’. I ens preguntarem: a quina arribada es refereix? Doncs, evidentment, a la del Nadal. La saviesa i la cultura populars han transmès en la nostra tradició la necessitat de «preparar» les celebracions que esdevenen clau en la tradició religiosa d’arrel cristiana. 

L’Advent és un temps d’espera, un temps d’esperança que condueix al Nadal. En la nostra tradició es van crear, a mitjans del segle XIX, els coneguts calendaris d’Advent, que no són res més que una manera de fer una mena de «compte enrere», que comença quatre diumenges abans de Nadal. (més…)

Conveni amb: